RUTES

Breverest Berguedà

Guardiola de Berguedà
28 i 29 de maig

Aquest any de pandemia farem un Breverest més autosuficient que mai.

Al camp base, que aquest any el situarem a “El Recó de l’Avi” a Guardiola de Berguedà, no hi trobareu l’avituallament que feiem habitualment. Bàsicament hi trobareu la informació dels diferents recorreguts amb els perfils, mapes i altimetries. A part d’això també hi trobareu un expositor amb barretes, gels i begudes energetiques per a qui en vulgui comprar. Per contra el preu de la inscripció és de 0 eur. A més a “El Recó de l’avi” hi ha bar i restaurant.
Us animem que feu “gastu” als bars, restaurants i comerços de la zona … Que ja els hi toca.

El camp base el col·locarem al patí d’El Recó de l’avi” just al davant de la recepció de l’hotel i el Bar Rerstaurant. En aquest espai, encara que a l’aire lliure, caldrà prendre les mesures que ja hem fet habituals: distanciament, poc aforament, mascareta i rentat de mans.

L’hora de sortida serà el dissabte 28 de maig a les 8:00h. I l’hora límit d’arribada seran les 14:00h del diumenge 29 de maig. La resta és cosa vostra, sou lliures de fer els recorreguts que vulgueu en l’ordre que us vingui de gust en un dia, dos o mig….. Pel que heu transmès, hi ha ganes de barrejar itineraris i fer etapa nocturna ….. :)))

  • Casc i llum del darrere (túnels) sempre.
  • A Guardiola de Berguedà passem sempre pel centre del poble. Mai per la C16 (túnel molt perillós).
  • En cas de dubte seguiu escrupolosament els tracks. Estan pensats per la vostra seguretat i eviten al màxim haver de circular per la C-16 en trams perillosos.
  • Si sortiu de nit una armilla reflectant ocupa molt poc i dóna molta visibilitat/seguretat. Evidentment llum del davant i darrere. Una bateria externa també us donarà més tranquil·litat/seguretat.
  • El mateix dia crearem un grup de whatsapp amb tots els participants amb l’única finalitat de compartir imatges i informació que pugui ser d’interès per a tothom.
  • Tingueu present que al maig i al Berguedà la meteo pot ser molt canviant. A més anirem per carreteres que superen els 2.000 m. Agafeu aquell paravent/jaqueta que sempre dubteu d’agafar i que al final acaba al calaix de l’armari.
  • No hi ha classificacions, ni premis, ni res de res. Si arribeu al camps base us prendrem nota del desnivell + que porteu acumulat …. Que és l’únic que ens interessa ;))
  • Si no disposeu de cap classe d’assegurança ni RC us recomanem que us en feu una ni que sigui pel cap de setmana.
  • La mascareta, sempre, a la butxaca del mallot per quan baixem de la bici.

El Breverest serà un cap de setmana de cicloturisme de carretera i/o gravel per la comarca del Berguedà, on hi tindrà cabuda tothom qui vulgui pedalar, en un entorn immillorable i en uns recorreguts estudiats a consciència, independentment del seu estat de forma. Fins i tot podrem conciliar pedalar amb la vida de parella i/o familiar.

Si bé la proposta original serà realitzar un itinerari (lineal) de 8.848 mts. de desnivell, la fórmula que utilitzarem permetrà que qui no es vegi capacitat per realitzar un recorregut tant exigent pugui igualment participar de l’esdeveniment en un recorregut d’inferior distància i desnivell.

Repte personal

El Breverest no és una competició. Ningú es preocuparà que realitzeu els itineraris proposats tal com us els passarem en el track. No hi haurà ni temps ni classificacions.

Tindreu 30 hores per realitzar el màxim d’itineraris que us vingui de gust. Si decidiu realitzar més d’un itinerari, sereu vosaltres mateixos qui decidireu l’ordre en que voleu realitzar cada itinerari.

El premi per realitzar els quatre itineraris en menys de 30 hores és la satisfacció personal d’haver assolit un desnivell positiu igual al de la muntanya més alta del planeta. Igualment qui completi; un, dos o tres itineraris haurà gaudit d’un cap de setmana practicant cicloturisme per un dels indrets del país amb més al·licients per fer-ho.

Si l’èxit de tota ascensió a la muntanya de l’Everest rau en gran part en tenir un camp base, al Breverest també tindrem el nostre camp base i també tindrà un paper decisiu.

El camp base serà el punt de sortida i arribada dels quatre itineraris que ús proposarem. Allà hi tindreu avituallament sòlid i líquid, taller mecànic, podreu tenir-hi tot el material que necessiteu, podreu pernoctar-hi, dutxar-vos, etc.

Aquest any canvíem d’ubicació i el nou camp base el situarem a: El “Recó de l’avi a Guardiola de Berguedà (nucli urbà).

Quatre itineraris, un Everest

La principal característica que tindrà el Breverest serà que hi haurà quatre itineraris per la versió de carretera (i 4 per la de gravel) tots ells amb sortida i arribada al camp base. La suma del desnivell positiu d’aquests quatre itineraris ens donarà la xifra màgica de l’alçada de l’Everest.

Els quatre recorreguts presentaran ascensions completament diferents. En cap cas repetirem cap port. Els quatre itineraris tindran en comú una distància i desnivell similars i tots ells transcorreran per la comarca del Berguedà. Itineraris d’apoximadament 100 km. i entre 2.000 i 2.500 mts de desnivell.

from $12
31

Flandes Roubaix

book now Iconview more
from $12
31

Maestrat

book now Iconview more
from $12
31

Mallorca

book now Iconview more
from $12
31

Pirineus gravel

book now Iconview more