RUTES

Mont Ventoux

Bedoin (França)
18 i 19 de setembre

L’itinerari està pensat marxant dissabte i fer una petita etapa fins a les Gorghes de Nesque, fer nit a Bedoin i el diumenge fer la ruta circular, pujant al Mont Ventoux per Bedoin i baixant per Maulacene (també es pot fer al revés). Es retorna el mateix diumenge.

El Mont Ventoux, està ple d’històries relacionades amb el ciclisme, per això ha esdevingut un lloc obligat de peregrinatge per tot bon aficionat al cicloturisme.

El Tour de France també ha col·laborat a convertir en mite aquesta ascensió, que ha vist com hi guanyàvem autèntiques llegendes com Eddy Merx (que va necessitar oxigen després de creuar l’arribada), Marco Pantani, Richard Virenque o el mateix Chris Froome, potser més recordat per avançar-hi corrents l’any 2017 que per la victoria del 2013.

Un dels episodis més tràgics es va viure en l’edició del Tour del 1967, quan el campió britànic Tom Simpson hi va perdre la vida. “Put me back on the bike!” van ser les seves últimes paraules després de caure al terra. A pocs quilòmetres del cim hi trobarem el memorial on molts ciclistes hi deixen records en senyal de respecte. I on ben segur que també hi farem una aturada.

Per si aneu sobrats, recordeu que Iban Mayo té el record de l’ascensió amb 55′ 51″ i que un francès té el record d’ 11 ascensions en menys de 24 hores.

Dia 1

Trasllat Castellbisbal (Barcelona) – Bedoin

  • Etapa 1: Gorges de Nesque 45 km.

Dia 2

  • Etapa 2: Mont Ventoux

Trasllat Bedoin – Castellbisbal (Barcelona)

Podeu escollir varies opcions de pernocta: tendes en càmping, bungalow o hotel.

Consultar

Entre 6 i 12 persones. Per grups més petits o grans, consultar possibilitat i tarifes.

De maig a setembre.

from $12
31

Maestrat

book now Iconview more
from $12
31

Arieja 2021

book now Iconview more
from $12
31

Breverest Berguedà

book now Iconview more
from $12
31

Astúries

book now Iconview more