RUTES

Arieja Oriental

Acs
a partir de 110€ EUR

Us proposem dos itineraris espectaculars al voltant del poble d’Aix les Thermes ascendint els principals ports de la zona i circulant per les belles i solitàries carreteres que hi ha quan s’abandona la vall principal.

L’ Arièja és una zona privilegiada per a la pràctica del cicloturisme i prova d’això és que cada any hi trobem alguna etapa del tour de França. Finals d’etapa al Plateau de Beille o al Plateau de Bonascre, prèvia ascensió del coll de Palhieres, s’han convertit en un clàssic de la ronda francesa.

La primera etapa d’uns 110 km. amb 3.200mts de desnivell positiu, és una ruta exigent però que difícilment podreu oblidar per la seva espectacularitat. Només arrencar i per escalfar motors encararem l’ascensió al coll de Pradel. Un cop arribats a Niat tindrem l’opció de fer un bucle o anar directament a Axiat on ens avituallarem i ens reagruparem abans d’afrontar el Coll de Palhieres, la cima copi d’aquesta volta amb els seus 2001 mts.

El port de Palhieres des de Mijanes és un dels ports més durs i bonics de tot el Pirineu, per a molts inclús supera als mítics Tourmalet o Aubisque en duresa i bellesa. Això ho podrem discutir quan arribem a Aix les Thermes, encara que qui no vulgui acabar aquí la etapa encara podrà pujar(i baixar) el Plateau de Bonascre per posar fi a la jornada.

La segona etapa, a priori, és mes senzilla amb uns 95 Kms i 2.500m de desnivell. Sortirem per afrontar els colls de Chioula i Marmare i dirigir-nos fins a Cabanes per la carretera “màgica”de la Cornisa. Un cop arribats a Cabanes veure’m qui pot aguantar la temptació de pujar (i baixar) el Plateau de Beille… tot un hors categorie del Tour. Els últims kms ens portaran de nou a Aix per donar per finalitzada la volta.

Us proposem varies opcions de pernocta perquè feu la reserva a la que s’adapti millor a les vostres necessitats.

A partir de 110 €.

De 6 a 12 persones (grups inferiors consultar preu).

D’abril a octubre.

from $12
31

Arieja

book now Iconview more
from $12
31

Eslovènia

book now Iconview more
from $12
31

Gravelcalçotada

book now Iconview more
from $12
31

Comarca dels Ports

book now Iconview more