Rutestiu

Informació i inscripcions


Inscripcions a partir del 10 de maig

Pots incriure’t a Rutestiu 2022 a través del nostre formulari


Rutestiu de Guiabike està pensat per nois/es d’entre 10 i 15 anys a qui els agradi anar amb bicicleta. Es duran a terme durant el mes de juny i  juliol .

No es requereix una forma física excepcional però si que els participants han de saber anar amb bici i han de ser capaços de fer recorreguts d’entre 15 i 20 kms. El fet de no disposar de bicicleta no és cap obstacle per apuntar-se però cal comunicar-ho al moment de fer la inscripció.

Al Rutestiu realitzarem excursions amb bici . Els itineraris tindran una distancia entre 15 i 20 km. i amb poc desnivell. Durant aquest recorreguts aprofitarem per aprendre molts aspectes relacionats amb la bici: frenar i canviar correctament, diferents tipus de bicis, solucionar les averies més habituals, etc. El Casal també  ens donarà l’oportunitat de descobrir el patrimoni  cultural i natural del nostre voltant.

Sempre que ens doni temps ho acabarem amb una remullada a la piscina…
o al mar !!!.

* Hi haurà dies que per realitzar l’itinerari previament ens desplaçarem amb vehicles fins el punt de sortida.

Activitats programades

Alguns exemples de sortides i activitats que tenim programades:

Delta del Llobregat: Les torres mirador que hi ha al llarg dels recorreguts us permetran gaudir del paisatge i la vegetació (ensopeguera, canyís, salicòrnia arbustiva, etc) i els aguaits faran possible la identificació d’aus de les llacunes i maresmes (flamencs, fredelugues, becadells i altres limícoles o ardeids, …).

Riu Llobregat – Colònia Güell: En un recorregut pel riu Llobregat arribarem fins la colònia Güell, una colònia tèxtil plena de sorpreses.

Carretera de les aigües: Contemplarem la ciutat de Barcelona i tota la seva àrera metropolitana des de un balcó privilegiat, la carretera de les Aigües. Si anem sobrats de forces pujarem fins el Tibidabo.

Rierada, Molins de Rei: Aquest zona té l’entorn natural de ribera més ben conservat de tot Collserola, boscs d’alzines, pins i roures. Arribarem fins el salt d’aigua de la Rescolsa de la Rierada, una cascada de gairebé 5 metres.

La Salut del Papiol: després de fer una visita a Les Escletxes del Papiol, iniciarem el recorregut que en portarà fins l’ermita romànica de la Salut.

Pont del Diable / Torre Fossada: Un clàssic del nostre terme que no en podíem prescindir. Visitarem el Pont del Diable, declarat Bé cultural d’interès nacional. Posteriorment ens arribaren fins a la Torre Fossada que forma part del catàleg del patrimoni industrial de Catalunya.

Recuperació/mantiment de camins:  Per poder pedalar amb btt és imprescindible mantenir els camins en bon estat. Un dia el reservarem per fer tasques de manteniment de diversos camins i senders de l’entorn de Castellbisbal: desbrossar, despedregar, compactar, … farem una tasca divertida, necessària i altruista